Organic Denim

Third year design project 

Na een bezoek aan het historisch museum in Stockholm afgelopen zomer. Ben ik geïnspireerd geraakt door het gereedschap van de vikingen als silhouet weergegeven op de grond. Je kijkt er op een andere manier naar.

 

Toen ik naar denim ben gaan kijken werd mij duidelijk dat het in mijn ogen gezien wordt als een kleding stuk dat sneller vies mag worden en als een stevig kledingstuk. Dat stukje geschiedenis waar de denim voor is ontstaan: De arbeid. De arbeid en het stukje authentieke dat in denim zit vind ik interessant.

 

Ik ben op een andere manier gaan kijken naar de herkenbare elementen van denim. De herkenbare elementen en details in een andere context zettend. Dit heb ik gedaan door met de tastbaarheid en visualiteit te spelen.

 

Je moet dubbel kijken, klopt het wel wat je ziet of is het een illusie. Is het gene dat je ziet wel denim. En wanneer is iets denim. En bij de details, neem een zak. Wat is de definitie van een zak. Moet je hier altijd iets in kunnen doen of wordt deze intentie alleen maar gewekt.

 

 

De pasvorm is simpel, stoer, afgeleid van de authentieke denim broek en blouse. Door de vorm simpel te houden worden de details niet overweldigd door een extreme vorm.

 

Materiaal: Organic Cotton