Duurzame tassen van Naomi Rachèl Timan

duurzame tassen

BEN JE OP ZOEK NAAR DUURZAME TASSEN?

Bij Naomi Rachèl Timan vind je duurzame tassen. Alles wordt in eigen atelier gemaakt van gerecyclede materialen. Voornamelijk gebruik ik het leer van oude banken, stoelen, jassen en andere leren kledingstukken. Op het moment werk ik voornamelijk met leer. Soms maak ik ook gebruik van andere soorten ‘afval’ textiel. Als je een handtas van mij koopt ben je er altijd zeker van dat je een uniek stuk hebt. Ik ontwerp elke tas zelf en zorg zo dat van iets ouds iets nieuws en duurzaams gemaakt wordt. Zo geef ik afvalmaterialen een nieuw en langer leven en kan jij op een verantwoorde manier gaan shoppen. Hoe fijn is dat?

 

Verantwoorde en duurzame tassen van een ecologisch bewuste ontwerpster

Ik ben afgestudeerd als modeontwerpster aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht in 2013. Met mijn unieke kijk op mode wil ik de hedendaagse consumptiemaatschappij veranderen. We moeten naar een circulaire economie, met Naomi Rachèl Timan als onderdeel hiervan. Mensen kopen vandaag de dag erg veel, maar gebruiken de producten vaak niet lang en gooien ze na verloop van tijd weer weg. Zo wordt onze afvalhoop groter en groter. Veel van die materialen hadden nog prima een heel aantal jaren meegekund. Met mijn duurzame tassen kies ik ervoor de materialen te recyclen en een nieuw leven te geven. Het leer van bijvoorbeeld een chesterfield die zijn beste tijd heeft gehad, kan op die manier nog perfect gebruikt worden voor een mooie handtas. 

 

unieke ontwerpen

Elke product, van handtas, schoudertas tot portemonnee is ontworpen en gemaakt door mij. Je krijgt een uniek stuk in handen, want je zult nooit twee identieke Naomi Rachèl Timan tassen tegenkomen. De gerecyclede materialen voor mijn tassen selecteer ik zorgvuldig. Niet alles is herbruikbaar, maar je zult versteld staan hoeveel nog goed te gebruiken leer op de afvalhoop komt… Met mijn merk maak ik daar op een positieve wijze gebruik van. Door een uniek ontwerp van mij te kopen steun je niet alleen een Nederlandse modeontwerper, maar ook onze maatschappij. Je koopt bewust duurzaam.

 

Wil je een duurzame tas?

Mijn tassen kun je online in de webshop kopen. Ook zijn er verschillende verkooppunten in Nederland zoals Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Haag en Rotterdam die mijn tassen verkopen. Ook op markten en andere evenementen kan je mijn tassen terugvinden. Alvast veel dank voor je aankoop en je keuze om duurzaamheid voorop te plaatsen. Heb je vragen of wil je iets anders aan me kwijt? Neem dan gerust contact met me op.